Stichting Mag Ik Dan Bij Jou en VOKK trekken samen op

Extra steun voor ouders, kinderen & kanker

Directeur Marianne Naafs van de VOKK (vereniging ouders, kinderen & kanker) en voorzitter Henk de Breij van Stichting Mag Ik Dan Bij Jou hebben vandaag hun handtekening gezet onder de officiële samenwerking. De eerst aanvraag voor het Nationale Mag Ik Dan Bij Jou Fonds is al binnen. Het fonds heeft een substantieel bedrag gereserveerd voor de aanvragen die via de VOKK binnenkomen. Dit bedrag werd opgehaald met het benefietgala dat op 9 oktober 2017 plaatsvond.

In Nederland krijgen elk jaar 600 kinderen tussen 0 en 18 jaar een vorm van kanker. Marianne Naafs: “Wij informeren al ruim 30 jaar de ouders, verzorgers en kinderen die hiermee te maken krijgen. We organiseren en faciliteren onderling contact in diverse vormen. En we behartigen de belangen van kinderen en gezinnen zodat zij de best mogelijke zorg en nazorg krijgen.”

Fonds verzacht financiële zorgen

Gezinnen met langdurige zieke kinderen hebben het niet alleen medisch moeilijk, ook hebben zij sociaal psychologisch problemen en daar bovenop komen vaak nog financiële problemen. “Het merendeel van de tijd dat een kind ziek is, wordt doorgebracht in de thuisomgeving. Alleen voor behandelingen en controles komen zij een dag of een aantal dagen naar een het kinderoncologisch centrum en soms ook naar een zogeheten meebehandelend ziekenhuis dichterbij huis. Ouders hebben dan natuurlijk wel de zorg voor hun kind en vaak lukt het niet daarbij te blijven werken. Oppaskosten voor de andere kinderen uit het gezin of de reiskosten voor behandeling en controles in de lokale ziekenhuizen zijn dan niet meer op te brengen,” vervolgt Marianne. Het Mag Ik Dan Bij Jou fonds biedt hiervoor een financieel vangnet.

Henk de Breij: “Wat heel belangrijk is, is dat je bij je kind kunt zijn. Vandaar het Mag Ik Dan Bij Jou Fonds. Graag nemen wij de financiële zorgen weg voor al die onvoorziene kosten die een extra ballast vormen voor ouders van kinderen met kanker. De maatschappelijk werkers weten inmiddels dat zij via het VOKK een aanvraag kunnen indienen voor deze ouders. Hiermee hopen wij – via het fonds – een stukje geborgenheid en veiligheid terug te geven in deze toch al moeilijke situatie.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *