Pieter van den Hoogenband nieuwe ambassadeur Stichting Mag Ik Dan Bij Jou

Scheveningen, 19 december 2017. Pieter van den Hoogenband is vanaf 19 december de nieuwe ambassadeur van Stichting Mag Ik Dan Bij Jou naast beschermvrouwe Claudia de Breij. De stichting draagt bij aan de veiligheid en geborgenheid van kinderen met kanker tijdens hun behandeling in het ziekenhuis door hun ouders met een nationaal ‘Mag Ik Dan Bij Jou Fonds’ een financieel vangnet te bieden. Pieter zal de stichting vertegenwoordigen bij diverse activiteiten.

 

Atleet en ambassadeur

De drievoudig Olympisch zwemkampioen is altijd al begaan met kinderen die het moeilijk hebben. Hij weet als geen ander hoe zwaar ‘doorzetten’ soms kan zijn. Als sporter heeft hij gevochten, verloren en gewonnen, dat geldt ook voor ouders met kinderen in een vaak levensbedreigende situatie. Pieter vindt het belangrijk om naast zijn eigen carrière iets terug te doen voor de samenleving. “Misschien vind ik het wel het mooiste dat je als Olympisch kampioen iets kan betekenen voor de maatschappij. Ik weet hoe het voelt om te verliezen. Deze kinderen en hun ouders mogen niet verliezen en verdienen alle steun, zodat zij bovenal samen kunnen zijn zonder financiële zorgen,” aldus Pieter van den Hoogenband.

 

Stichting Mag Ik Dan Bij Jou

Op 9 oktober jl. vond het eerste benefietconcert van Stichting Mag Ik Dan Bij Jou plaats met onder meer belangeloze medewerking van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’, Paul de Leeuw, Ellen ten Damme, Céline Janssen, Ernst Daniël Smid en natuurlijk beschermvrouwe Claudia de Breij. Een vliegende start met een opbrengst van ruim €50.000.

De Stichting Mag Ik Dan Bij Jou ondersteunt ouders van kinderen met kanker, die heel vaak behoefte hebben aan financiële ondersteuning in de extra kosten die zij moeten maken. Het fonds ondersteunt in overnachtings-, reis-, oppaskosten en maaltijden. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *